lördag 22 januari 2011

Simma med dina hajar

Det finns inget att vara rädd förutom rädslan säger det kända uttrycket.

Oro är inget lustigt fenomen för trotts att vi bara talar om och tänker att det bara är lite oro här och där men egentligen  så vinner oron och rädslan lite mark varje dag. Tills att en dag då vi inte längre är oss själva utan en slav för våra djupt rotade inprogrammerade rädslor.

Problemet är att när detta händer så är det försent för att ändra dig. Då denna dag gryr så är du för rädd för att ens våga tänka på förändring.

Rädslan i dig är din fiende och inte din omgivning. Din omgivning är en reflektion av din mentala känsla och förväntning av den så kallade verkligheten.

Om du mot all förmodan vill kämpa och bli fri så måste du lära dig att möta allt du är rädd för och när du har en sådan attityd så vågar inga rädslor komma och kriga för rädslorna är fega och trivs bäst när de är gömda ifrån oss själva.

Innerst inne är du ren kärlek, acceptans och godhet. När du väljer att följa ditt inre så blir det rätt. När du är fri ifrån oro och väljer godhetens väg så möter du själv godhetens framtid. Detta kan bara hända om du själv tar först steget varje dag.  

Eftersom jag är rädd för vithajar så såg jag till att simma där det är känt att det fanns hajar och sakta men säkert så blev rädslan mindre. Blev inte uppäten utan bara starkare. Så fungerar rädslor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar