lördag 22 januari 2011

Orsak och verkan i våra liv

Inget i livet sker av en slump utan det sker en perfekt avvägning för perfekt för att kunna uppfatta med våra begränsade sinnen. Våra beteenden och attityder ger resultat.

Vad du väljer att lägga i vågskålen är upp till dig. Detta gäller även våra tankar. Det är dina tankar som skapar dina känslor som i sin tur blir vad du upplever som din verklighet. Det du tänker mest på är det du får som resultat. Allt spelar roll på alla plan av vår existens.

Nu när du vet hur det fungerar så kan du ju kontrollera ditt beteende och dina tankar och på så sätt styra din skuta vart du vill.

Designa världen efter din modell, du är nämligen modellen som ger dig designen i din värld...

Vissa betraktar karma som universums yttersta Lag. Karma är den ofelbara lag som avpassar verkan efter orsaken på tillvarons fysiska såväl som mentala och andliga plan. Ingen orsak från den största till den minsta blir utan sin väl avpassade verkan. Karma är den osynliga och okända lag som på ett perfekt och rättvist sätt avpassar varje verkan efter dess orsak.

Fastän vi inte kan se Karma som ett världsligt ting, vet vi hur karma verkar. Karmas enda uppgift är ett evigt och oåterkallelig uppgift: Total harmoni i det materiella liksom i den metafysiska världen. Det är inte gud eller andra väsen som straffar oss utan det är vi individer som belönar eller straffar oss själva.

Det vi gör mot andra gör vi mot oss själv. Allt som vi gör betyder något och ger oss vårt framtida öde.

Förr eller senare så måste vi skörda det vi sått. Plantera varsamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar